hampus-nilsson

Publikfavoriten Hampus Nilsson: ”Jag är stolt över att vara populär, min kärlek till dem är stor”

17 april, 2015

Han har inte spelat en enda allsvensk match i Djurgården tröjan.
Trots de älskar Djurgårdsfansen målvakten Hampus Nilsson, 24.
Och kärleken är besvarad.
– De är Sveriges bästa fans, min kärlek till Djurgården är stor, säger Hampus Nilsson.

 

Hur tränar du extra?
– För det första är det otroligt viktigast att träna själv. Jag bruka variera mig, jag kör mycket med vår målvaktstränare och sedan tränar jag hårt i gymmet, då är det tunga knäböj och övningar som förbättrar spänst och stabilitet.

Du brukar stå i Djurgårdsklacken i hockey och har blivit väldigt populär bland fansen trots att du inte spelat så många matcher, hur känns det att ha deras kärlek?
-Nä, det har inte blivit någon allsvensk match med Djurgården. Men att ha fansens kärlek är otroligt kul och inget jag ens vågade drömma om när jag kom hit. Jag är stolt över att jag blivit populär hos många så snabbt, och min kärlek är lika stor till dem, de är Sveriges bästa supportrar.

 Blir det inte svårt att motivera sig själv när man vet att man börjar matchen från sidan?
– Det är inte roligt alls. Jag blir lika besviken varje gång och just då är det svårt att motivera sig när man inte får spela med A-laget.

Har du några tips du vill ge där? 
– Ja, det funkar inte att gnälla utan man ska göra sitt bästa varje träning och se till att man fortsätter utvecklas. Gör man det kommer man få chansen, förr eller senare.

Vilka skott är de svåraste att ta?
– För oss målvakter är det svårt med maskerade skott, när man aldrig vet var spelaren siktar. Skott som vobblar och dyker kraftigt är svåra, det blir ofta returer när man inte kan läsa bollbanan och det blir sällan helt säkra ingripanden då.

När du var 18 år gjorde du seniordebut, vad är skillnaden på att spela seniorfotboll? 
– Allt går oftast snabbare och det är betydligt tuffare både fysiskt och psykiskt när det är mycket folk som kommer på matcherna. Det krävs mer av dig som spelare. Sen fick jag möjligheten ganska tidigt att spela i division ett med Värnamo och det gick bra för mig. Där utvecklades jag mycket.

Och din tid i Helsingborg (Hampus var utlånad från Helsingborg till Värnamo) fick du vara lagkamrat med Henrik Larsson, berätta. 
– Det var en dröm som gick i uppfyllelse att få spela med Henke. Han var och är en grym person som är en fruktansvärd vinnarskalle. Det smittade av sig i hela laget, han hatade verkligen att förlora och var en stor ledare både på och utanför planen.

Gav han dig några tips? 
– Ja, det gjorde han ofta och det är saker jag tagit med mig. Man lärde sig ofantligt mycket bara genom att kolla på honom i träning. Han tränade hårdast och älskade verkligen att spela fotboll.

Djurgården har inlett med en poäng på tre matcher i allsvenskan, vad tror du om er säsong och din egen?
– Tuff inledning men det kommer bli en spännande säsong. Vi har många nya spelare som är intressanta och jag tror vi kommer överraska lite faktiskt. För egen del känner jag att jag fortsätter utvecklas och fått spela mer i A-laget. Jag känner att jag klarar av tempot ännu bättre i år.

MAX NORDLINDER

 

 

Faktaruta

NamnHampus Nilsson
Född17 juli 1990
ModerklubbIFK Osby
Längd190 cm
Nuvarande klubbDjurgårdens IF
Tröjnummer23
Tidigare klubbarHelsingborg, Högaborg (lån), Värnamo (lån) och Ängelholm (lån)
Landskamper
  
Hemsida gjord av Eskil Fogelström - http://eskilfogelstrom.com