Stjärnornas träningstips

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/a/2/3/extratraning.se/httpd.www/wp-content/themes/extratraning/single-interview.php on line 75
28 juli, 2018

Hur tränar proffsen och vad är deras bästa tips?
Det har Extraträning.se tagit reda på, när proffsen fick svara.

Albin Ekdal, 29, mittfältare

– Träna på de enkla sakerna som verkar enkla. Ta emot en passning bra så du kan spela den snabbt vidare. Mottagningar är viktigt och ju snabbare du får kontroll på bollen, ju mer tid får du.

– Stretcha och var noggrann med det. Du minskar skaderisken och du känner dig lättare i kroppen om du är mjuk i musklerna. Det gör dig mer flexibel och dina möjligheter att ta emot svåra bollar i luften ökar.

– Du ska alltid vara noggrann med träningen. Ibland är det tråkigt att tuffa att behöva köra en till synes meningslös passningsövning, men det ger dig träning som du kommer ha nytta av! Allt gör dig till en bättre spelare. Det gäller också kost, dryck och sömn, för att kunna maximera dina prestationer. Ät och drick bra inför träningar och matcher, det hjälper garanterat att köra på för fullt och göra det bästa i varje situation!

Lotta Schelin, 34, anfallare

– Jag trixade väldigt mycket när jag var yngre. Gick ut på gräsmattan och försökte slå rekord av olika slag.

– Träna på att skjuta och vända upp i straffområdet och avsluta i olika vinklar. Det gäller att bli effektiv i straffområdet.

 

 

Emil Salomonsson, 29, back

– Jag brukar köra löpning i maxhastighet, det man kallar sprints. Det är svårt att få in i den vanliga träningen.
Kör fem till tio maxlöpningar på 30 meter, två gånger i veckan.
– Det är viktigt att ta hand om kroppen, äta rätt, sova mycket och lyssna på din kropp. Annars klarar inte kroppen att träna så mycket.
– Träna på era styrkor, har du ett bra skott kör mycket skott så du sticker ut. Det är lätt att stirra sig blind på svagheter.

Olivia Schough, 27, anfallare

– Träna varsamt. Det är viktigt att inte träna för mycket. Då blir det lättare att behålla glädjen och undvika skador.

Kristoffer Olsson, 23, mittfältare

-  Kör mycket teknik, det spelar inte så jättestor roll vad du gör i tidig ålder, då kan du mest leka med bollen o göra nästan vad som helst. Det är mer när du kommer upp i åldern då du ska köra mer specifikt, t.ex. Driva o skjuta som jag gjorde mycket och fortfarande gör.
- Mycket jonglering är också ett tips, det hjälper din bollkontroll men även tillslag. Det är enkelt när man lär sig det bra och även väldigt kul tycker jag.
– Sen att kolla på väldigt mycket fotboll är också ett bra tips tror jag. Det kommer hjälpa din spelförståelse och även spelsinne. Jag har alltid kollat på mycket fotboll och det kan jag känna att jag har haft en stor fördel av.

 

Faktaruta

Namn
Född
Moderklubb
Längd
Nuvarande klubb
Tröjnummer
Tidigare klubbar
Landskamper
  
Hemsida gjord av Eskil Fogelström - http://eskilfogelstrom.com