Helsingborg-talangen Alexander Fioretos visar upp sina övningar

Kategorier: Teknik. Showcase: Startsida.

Sex frågor till Helsingborg-talangen Alexander Fioretos

Vem är du?
- Jag är 19 år gammal och spelar för Helsingborgs IF.  Tillhör A-laget men är utlånad till Helsingborg Akademi i division två. Jag spelar på mittfältet centralt eller ytter. Mina styrkor är väl min teknik, kvickhet och speluppfattning. Vid sidan av planen försöker jag vara en ödmjuk kille med fötterna på jorden.
Du berättade i videon att du provspelat med både Palermo och Olympiakos, berätta.
- Jättekul såklart att bli uppvaktad av utländska klubbar. Man märkte hur viktigt de taktiska spelet i Italien är och i Grekland var det bättre tempo än i Sverige. Dock vill jag inte sväva iväg utan ge allt varje dag, men det är bra att som ung spelare att komma iväg och uppleva andra fotbollskulturer.
Och Greklandslandslag.
- Jag har blivit kallad till två landslagsläger när jag var 17 och 19 år. Det var träningsläger och gjorde då inofficiella landskamper. Det är en bonus och en rolig grej att vara med, viktigaste är för mig att utvecklas i Helsingborg.
Du visar upp tre övningar i filmen, hur mycket tränar du och är extraträning viktigt?
- Ja jag kör mycket, det tror jag är nyckeln till att skilja sig från mängden. Jag har alltid tränat mycket teknik men nu har det blivit mer explosiv träning och styrka. Det blir runt fyra till sex pass i veckan med laget och fyra själv.
Du visar upp Leo Messis egna övning, tar du hjälp av världsstjärnorna när du tränar?
- Det händer att man tar influenser från proffsspelare. Men det var kanske framförallt när man var mindre. Nu vet jag exakt hur jag ska lägga upp fotbollspassen och jag har en tränare som hjälper mig att lägga upp den fysiska biten.
Vad tror du om din framtid?
- Kortsiktigt mål är Helsingborgs A-lag, längre bort vill jag bli proffs utomlands och gärna representera Sverige eller Greklandslandslag.
FAKTARUTA ALEX:
Född:1995 27 januari
Moderklubb: Lunds BK
Längd:1,83
Nuvarande klubb: Helsingborgs IF
Tröjnummer: 8
Tidigare klubbar: Lunds BK

  
Hemsida gjord av Eskil Fogelström - http://eskilfogelstrom.com